284
santikvaren og dermed reddet for evig tid. Den ble
sågar tildelt «Olavsrosa» for noen år tilbake.
Resten av historien om Glopheim og det frem-
ragende arbeid som er utført av Morten M., Sverre
Øverby, Anders Tryli, Trond Nordby og Atle Loen
med familier (og mange flere jeg ikke kjenner
navnet på) – nå gjennom mange entusiastiske år –
er godt kjent og «Glopheim» er faktisk i dag blitt
til en av de største attraksjonene i Stor Elvdal kom-
mune – også ofte vist på TV og i riksmedia…
Men bakgrunnen for ideen oppstod altså igjen
under det vi kaller «Frilynt og Kreativ Bubbling» i
nettopp baren på Skjerdingen Hyggehotell!
Oppsummering
Dette var kort om noen ideer jeg kjenner konkret til
og hvor jeg for så vidt var tilstede mens de oppstod
på hotellet. Sannsynligvis finnes det mange flere og
jeg har hørt om relativt mange gjennom årene, men
har ikke detaljene.
Men en innovasjon som særlig skal nevnes avslut-
ningsvis og som er behørig omtalt i et annet kapittel
her i boken er forstvirksomheten til ÅS Landbruk-
shøyskole siden tidlig på 1900 tallet og de banebry-
tende gjennombrudd innen moderne skogbruk Pro-
fessor Mork der stod for.
Dette er også en viktig og internasjonalt
betydelig innovasjon som har oppstått her i lokalm-
iljøet rundt Skjerdingen.
Selv jobber jeg nå aktivt med Tov Westby
omkring et prosjekt for kommersialisering av
bølgekraft og siden jeg bor på Sunnmøre bruker vi
Skjerdingen som møtepunkt og som kreativ tank-
esmie og prosjektsenter.
Endog har den beste iden for vår løsning – som
er blitt nominert til DnB’s Innovasjonspris - faktisk
blitt unnfanget nettopp der oppe på Høyfjellet – i
hotellets svømmebasseng(!)
Så man kan trygt si at innovasjonen på Skjerdingen
– den bare fortsetter!