Audbjørg Gjerde Lippert (f. 1948) er cand.mag. med fagene nordisk, fransk, spansk og kristendomskunnskap. Hun har arbeidet i ulike nasjonale og internasjonale organisasjoner og bedrifter. Dessuten har hun i mange år vært lærer i ungdomsskolen.
Audbjørg Gjerde Lippert
Fra benken i Saigon
til katedralen i Santiago
Kr 78,- (ebok)

Pilegrimsvandring til Santiago de Compostela er den ytre rammen i denne romanen. Synne Solvik vandrer langs Caminoen uten at hun helt vet hvorfor. Er hun turist eller pilegrim? Eller er det noe hun rømmer fra? Under et måltid på den vakre paradoren i León kommer hun i kontakt med andre pilegrimer, blant andre presten Pietro Bellini fra Assisi og legen Emma Béarn fra Lourdes. Ved bordet sitter også den tidligere Vietnam-soldaten Thomas Jackson og poeten James Field som legger ut på vandring for å se hva de andre søker. Ved målet i Santiago møter vi dessuten den unge Maria, som er adoptert fra Saigon, og Pål, Synnes ektemann. Synet av Maria ved inngangen til katedralen vekker noe i Thomas og trekker ham bakover i tid til noe som hendte mange år tidligere.

Dette er på mange måter en kontemplativ roman. Hva vil det si å være pilegrim for moderne mennesker? Hvorfor legger mennesker ut på vandring? Av nysgjerrighet? Eller er det en ny form for turisme? Og, ikke minst, gjør vandringen noe med oss?

219 sider. Norsk tekst.

Leseprøver (klikk for demo):
  
3
Fra benken i Saigon ... (ebok)
 
 
Totalt: 234,-
 
 
 
 
 
 
 
Din status:
Du er ikke logget inn
Du må logge inn for å se dine e-bøker.